WildcameraXL User Manuals

Choose your language:

Download de Camouflage WildcameraXL app

EZ45
iOS
Android
EZ60 en EZ-Solar
iOS + Android

Veelgestelde Vragen

Wat is een wildcamera en hoe werkt het?

Een wildcamera is een speciale camera die wordt gebruikt om wilde dieren in hun natuurlijke omgeving te observeren en vast te leggen. Ze worden vaak gebruikt voor onderzoek, jagen of gewoon om van de natuur te genieten. Deze camera's kunnen beweging, warmte of geluid detecteren en automatisch foto's of video's maken wanneer er activiteit wordt gedetecteerd.

Hoe werkt een wildcamera met WiFi?

Bekijk de video's hier boven voor een volledige uitleg over hoe de wildcamera's met WiFi werken.

Wat zijn de belangrijkste toepassingen van wildcamera's?

- Natuurobservatie: Ze stellen natuurliefhebbers in staat om wilde dieren in hun natuurlijke habitat te observeren zonder verstoring.

- Jagen: Jagers gebruiken wildcamera's om het gedrag en de bewegingen van wild in een jachtgebied te volgen.

- Onderzoek: Wetenschappers gebruiken ze voor het bestuderen van de ecologie en het gedrag van dieren.

- Beveiliging: Sommige mensen gebruiken wildcamera's om hun eigendommen te beveiligen tegen indringers of diefstal.

Welke wildcamera past het beste bij mij?

Bekijk onze productvideo's hier boven of doe de producttype quiz om achter jouw ideale wilcamera te komen. Mocht je nog vragen hebben stuur ons een mailtje via klantenservice@wildcameraxl.nl 

Welke factoren moet ik overwegen bij het kiezen van een wildcamera?

Bij het kiezen van een wildcamera zijn enkele belangrijke factoren om te overwegen:

- Resolutie: Hogere resolutie zorgt voor scherpere beelden en video's.

- Detectiebereik: Het bereik waarbinnen de camera beweging kan detecteren.

- No-Glow of Low-Glow: Low glow en no glow LEDs verwijzen naar de infraroodverlichting die wordt gebruikt in wildcamera's voor nachtfotografie.

- Batterijduur: Hoe lang de camera zonder onderbreking kan functioneren.

- Geheugen: De capaciteit om beelden op te slaan,  SD-kaarten.

- Weerbestendigheid: Belangrijk voor buitenopstellingen.

Hoelang gaat een wildcamera mee?

Afhankelijk van hoeveel foto’s en video’s je maakt, maar met foto’s alleen gaat een wildcamera enkele maanden mee. als je veel video’s opneemt is dit gemiddeld genomen zo’n 1 tot 2 maanden. Een wildcamera met zonnepaneel kan een oplossing zijn als je veel video’s denkt te gaan opnemen.

Werkt een wildcamera overdag en 's nachts?

Ja, een wildcamera werkt 24 uur per dag volledig automatisch. Lees meer over hoe een wildcamera werkt in de wildcamera startersgids.

Waar moet ik een wildcamera plaatsen voor de beste resultaten?

Plaats je wildcamera op strategische locaties, zoals drinkplaatsen, voederplaatsen, dierensporen, of smalle doorgangen waar dieren passeren. Zorg ervoor dat de camera goed bevestigd is op een stabiele ondergrond om beweging te minimaliseren. Wildcamera’s kijken recht vooruit dus wil je mensen opnemen, hang hem dan op borsthoogte. Wil je vossen spotten, hang hem dan rond kniehoogte, bijvoorbeeld.
Bekijk hier een uitgebreide blog over de plaatsing van een wildcamera.

Is het legaal om wildcamera's te gebruiken voor het observeren van dieren?

In de meeste gevallen is het legaal om wildcamera's te gebruiken voor persoonlijk gebruik, natuurobservatie en jagen, zolang je de wet- en regelgeving in je regio volgt. Het kan echter illegaal zijn om wildcamera's te gebruiken voor commerciële doeleinden zonder de juiste vergunningen. In je eigen tuin/bos/huis of landgoed dan mag je alles opnemen wat jij zelf wilt. Ga je op het terrein van een ander, vraag dan eerst toestemming.

Komen er wel dieren in mijn tuin om op te nemen?

Ja, in elke tuin. Zowel in de stad of in het dorp of vasteland komen er enorm veel bijzondere ‘gasten’ langs gesnuffeld. We garanderen dan ook dat jij binnen 24 uur opnames zult hebben van prachtige dieren.

Hoe kan ik de batterijduur van mijn wildcamera verlengen?

Om de batterijduur te verlengen, kun je overwegen om een wildcamera met een lange levensduur te kopen en energiebesparende instellingen te gebruiken. Je kunt ook externe batterijpakketten gebruiken of zonnepanelen aansluiten voor langdurige stroomvoorziening. Hoe lager de specificaties hoe langer de batterij mee gaat. Normaal gaan de 8xAA batterijen bij normaal gebruik enkele weken tot maanden bij fulltime gebruik mee. Afhankelijk van hoeveel en wat je opneemt. Foto’s maken kost minder dan veel en lange video’s opnemen.

Hoe kan ik de beelden van mijn wildcamera bekijken?

Je kunt de beelden van je wildcamera bekijken door de SD-kaart uit de camera te halen en deze in een computer of kaartlezer te plaatsen.Dit kan met de meegeleverde kabel. Sommige van onze wildcamera's hebben ook draadloze connectiviteit waarmee je beelden rechtstreeks naar je smartphone kunt verzenden.

Zijn er privacyoverwegingen bij het gebruik van wildcamera's?

Ja, privacyoverwegingen zijn belangrijk, vooral als je wildcamera's in openbare gebieden plaatst. Respecteer de privacy van anderen en houd rekening met de wet- en regelgeving met betrekking tot het gebruik van bewakingscamera's in jouw regio.

Hoe kan ik mijn wildcamera onderhouden?

Onderhoud je wildcamera door regelmatig de batterijen te controleren en de SD-kaart te legen. Reinig de lens en sensor indien nodig en zorg ervoor dat de camera stevig is bevestigd. Bij regenachtige of vochtige dagen is het goed om de wildcamera zo nu en dan even een dagje binnen, open te leggen om al het vocht te laten verdampen.