Waarom een wildcamera met WIFI?
Wildcamera tips

Waarom een wildcamera met WIFI?

Wildcamera met WIFI kopen? lees in dit artikel wat de voordelen van wildcamera's met WIFI zijn en hoe u deze het beste in praktijk kunt inzetten, door middel van onze exclusieve tips and tricks!

WIFI-camera

Een Wildcamera met WIFI is een wild camera die de mogelijkheid heeft om verbinding te maken met een bestaand WIFI-netwerk, of een eigen intern WIFI-netwerk, waardoor de gebruiker toegang kan krijgen tot foto's, video’s en de instellingen van de camera vanaf zijn/haar mobiele device. Sinds de opkomst van de wildcamera’s met WIFI moest  nog maar blijken of deze upgrade op de huidige selectie aan wildcamera’s, van toegevoegde waarden zou zijn. Al snel bleken er vele voordelen te zitten aan het gebruik van een wildcamera met WIFI. Wilt u meer weten over het gebruik van de WIFI-camera en haar voor- en nadelen? Lees dan rustig verder.

De leestijd is ongeveer 5 minuten.

Wat is WIFI

Het is begrijpelijk dat u de term WiFi door elkaar gebruikt met wat wij kennen als draadloze internetverbinding. Als je in onze samenleving een bordje ziet met daarop gratis WiFi in een koffieshop of hotel, betekent dat dat ze je de mogelijkheid bieden om via WiFi verbinding te maken met hun internet. Maar WiFi zelf is geen internet.

WiFi is gewoon een netwerk in een bepaald gebied waarmee elektronische apparaten verbinding kunnen maken, zonder het gebruik van kabels, door radiogolven te creëren waardoor deze apparaten verbinding kunnen maken. Deze netwerken kunnen met het internet worden verbonden via een WiFi-router, wat zoals bekend het belangrijkste gebruik van WiFi is, maar de verbinding met het internet is niet noodzakelijk om over WiFi te beschikken.

De technologie van WIFI is zeer vergelijkbaar met die van Bluetooth-verbindingen, behalve bij Bluetooth, de verbinding is een directe verbinding tussen slechts twee apparaten, terwijl WIFI het mogelijk maakt meerdere apparaten aan te sluiten op hetzelfde netwerk.

Kortom: WIFI maakt het mogelijk apparaten met elkaar te verbinden, op een bestaand internet netwerk.

 

Wat is een wildcamera met WIFI


Een wildcamera met WiFi is voor de meesten een onbegrepen begrip. Het betekent niet noodzakelijk dat de trail camera zijn eigen WIFI netwerk heeft (wat wel kan, net zoals bij de EZ45). Normaal gezien betekent deze optie dat het de wildcamera de mogelijkheid heeft om WIFI signalen te ontvangen. Dat is een belangrijk onderscheid dat de meeste mensen die een wildcamera willen kopen moeten begrijpen.

Als u een wildcamera met WIFI op de Veluwe plaats, kilometers van de stad, zal de mogelijkheid om het signaal van de camera te kunnen ontvangen vrijwel nutteloos worden gemaakt. In feite bereiken de meeste WIFI-signalen zo’n 15 – 25 meter, wat betekent dat het verste weg dat u uw camera van een WIFI-router kunt plaatsen rond de 20 meter zal zijn (ideaal voor in uw tuin of rondom uw perceel).

Zoals eerder vermeld, zijn er af en toe wildcamera's op de markt die zijn uitgerust met hun eigen WIFI-router ingebouwd in de camera. Dit maakt het mogelijk om zowel met meerdere appraten te verbinden, als met uw devices.

Wanneer een wildcamera met WIFI te gebruiken?

Veiligheid thuis


Een van de meest voorkomende toepassing voor een wildcamera met WIFI-compatibiliteit is voor de beveiliging rondom uw huis. Het gebruik van een WIFI-verbinding voor een trail camera die wordt opgehangen in de buurt van uw voordeur, of aan het einde van uw oprit is zinvol voor degenen die graag vanaf een afstand meekijken met de camera. Als u de camera kunt aansluiten op de bestaande internetverbinding, kunt u uw camera controleren via de app van die camera, zodat u de camera kunt controleren vanaf uw mobiele apparaat.

Als u uw camera in een nabijgelegen boom verbergt, of de camera hoger in de lucht hangt om hem uit het zicht van indringers te houden, kan verbinding met uw internet via WIFI ook zeer voordelig zijn. Het bespaart u de tijd en energie van het fysiek moeten controleren van de camera, wat erg lastig kan zijn als u uw camera aan uw dakrand of hoger in een boom hangt.

 

Achter uw huis

Wildcamera’s met wifi functies zijn ook ideaal om achter uw huis op te hangen, dit heeft verschillende redenen. U kunt bijvoorbeeld toezicht houden op uw eigen dieren in uw tuin. Ook kunt u ter beveiliging in de gaten houden wat voor mensen/dieren zich achter uw huis bevinden (uiteraard hebben wildcamera’s met WIFI ook nachtzicht).

Ik heb een goede vriend in Amerika die zijn trail camera aan de achterkant van zijn schuur monteert. De camera kijkt uit over een klein stukje bos dat deel uitmaakt van een afwateringssloot die uitkomt op een landbouwveld. Historische gegevens van voorgaande jaren hebben bewezen dat bokken dit kleine stukje struikgewas gebruiken om te slapen tijdens de bronst. Het stelt de bokken in staat om over het bonenveld uit te kijken en toch in een veilige omgeving te gaan liggen terwijl ze wachten tot de hinden het veld in komen.

In plaats van naar buiten te gaan en de camera dagelijks te controleren om te bevestigen wanneer de bokken het gebied hebben betreden, en ze mogelijk te laten schrikken, gebruikt hij een met WiFi verbonden camera, die hem in staat stelt de activiteit te controleren en toch een veilige afstand van het gebied te bewaren tot het tijd is om te jagen.

 

Batterijverbruik

U hebt waarschijnlijk gemerkt met uw mobiele telefoon, dat wanneer u bent verbonden met WiFi uw telefoon door de levensduur van de batterij vreet in een veel sneller tempo dan het normaal doet. Dezelfde logica geldt ook voor trail camera's. Zolang er een WiFi-signaal is, zal de camera, zelfs in rusttoestand, voortdurend batterij verbruiken om met het signaal verbonden te blijven. Hierdoor raakt uw batterij in een zeer snel tempo leeg, in sommige gevallen zelfs 70% sneller.

In deze situaties kan het een goed idee zijn om een externe batterijbron bij uw camera te gebruiken. Zonnepanelen en Adapters in combinatie met lithium-ion batterijen geven u de meeste levensduur voor een WiFi trail camera.

Al bij al heeft de wildcamera met wifi alle voordelen van een normale wildcamera, echter zijn de mogelijkheden met deze type camera's een stuk uitgebreider. Benieuwd naar hoe wij jou verder kunnen helpen? Bekijk ons aanbod WIFI-camera's

Meer tips over het gebruik van een wildcamera? Ga naar onze Tips and Tricks pagina!

 

 

Heeft u nog vragen? neem contact met ons op!