WildcameraXL Unieke Momenten Vastgeled Met Een Wildcamera
Wildcamera tips

Wilde dieren in actie: Top 5 wildcamera opnames

Het is altijd opwindend om te zien wat er zich in het wild afspeelt als mensen niet in de buurt zijn. Dankzij wildcamera's krijgen we een exclusief kijkje in de fascinerende wereld van dieren. In dit artikel onthullen we vijf van de meest ongelofelijke momenten vastgelegd door wildcamera's. Deze opnames hebben dieren vastgelegd die enorm lastig te fotograferen zijn, en sommige die we dachten dat ze uitgestorven waren.

De ongrijpbare Javaanse tijger

De Javaanse tijger, ooit heerser van de jungle op het eiland Java, werd in de jaren 70 als uitgestorven beschouwd. Tot onze verbazing werd er in 2021 echter een afbeelding vastgelegd door een wildcamera in het Ujung Kulon National Park. Dit sensationele moment toonde aan dat deze majestueuze dieren mogelijk nog steeds rondzwerven in de diepten van Java's jungles.

WildcameraXL Javaanse Tijger Vastgelegd Met Wildcamera

Het nachtleven van de noctule

De Noctule is een van de grootste vleermuizen in Europa en staat erom bekend uiterst lastig te fotograferen te zijn vanwege hun snelle, nachtelijke levensstijl. Dankzij de innovatieve nachtzicht functie van een wildcamera werd een fascinerend tafereel vastgelegd van een Noctule in volle vlucht, iets dat met het blote oog bijna onmogelijk te zien zou zijn.

WildcameraXL Vleermuis Vastgeled Met Een Wildcamera

Het avontuur van de Saola

De Saola, ook wel bekend als de Aziatische eenhoorn, is een van de meest zeldzame en bedreigde zoogdieren ter wereld. Met schattingen van minder dan 250 volwassen Saola's in het wild, was het een bijna bovennatuurlijke gebeurtenis toen een wildcamera in Vietnam een Saola vastlegde die door de bossen zwierf.

WildcameraXL Saola Aziatische Eenhoorn Vastgeled Met Een Wildcamera

De prowl van de Amoerpanter

Amoerpanters, met een geschatte populatie van minder dan 100 in het wild, zijn bijna net zo zeldzaam als ze mooi zijn. Een wildcamera in het Russische Verre Oosten legde een verbluffende foto vast van deze zeldzame en prachtige grote kat in haar natuurlijke habitat, een glimp van hoop voor de soort.

WildcameraXL Amoer Panter Vastgeled Met Een Wildcamera

Het geheime leven van de Bergtapir

Berg tapirs zijn schuw, nachtelijk en leven in de onbegaanbare bergen van Zuid-Amerika, waardoor ze extreem lastig te fotograferen zijn. Maar dankzij een wildcamera in de Peruaanse Andes, kregen we een zeldzame kijk op het geheime leven van deze betoverende soort.

WildcameraXL Tapir Vastgeled Met Een Wildcamera

Hoe kan je zelf dit soort unieke momenten vastleggen?

Een tijger of een saola zul je niet snel in Nederland vinden. Maar er zijn tal van dieren in Nederland die zich niet makkelijk laten fotograferen. Nu je deze ongelofelijke momenten hebt gezien, wil je misschien zelf ook de uitdaging aangaan om zeldzame dieren te fotograferen. Hier zijn enkele tips:

  • Kies de juiste wildcamera: Investeer in een camera met nachtzicht en bewegingssensoren.
  • Plaatsing is essentieel: Plaats de camera op plekken waar je sporen van dieren ziet, zoals paden of waterbronnen.
  • Wees geduldig: Het kan weken duren voordat je de perfecte foto krijgt. Heb geduld en blijf proberen.
  • Respecteer de natuur: Stoor de natuurlijke omgeving van de dieren niet. Onthoud dat we te gast zijn in hun huis.

Het succesvol plaatsen van je wildcamera kan ervoor zorgen dat jouw foto kan helpen bij het bijhouden van de dierenpopulatie in jouw regio. 

Breng schuwe dieren dichterbij met je wildcamera

Wildcamera's zijn krachtige tools die ons een glimp bieden van de wilde natuur zoals we die nog nooit hebben gezien. Van de Javaanse tijger tot de Bergtapir, deze camera's hebben bewezen dat ze in staat zijn om ons dichter bij de natuur te brengen dan ooit tevoren. Met de juiste camera en wat geduld, kan ook jij deelnemen aan deze spannende wereld van wildfotografie.


Bronvermelding:
Javaanse tijger : https://nos.nl/artikel/2193228-uitgestorven-tijgersoort-misschien-opgedoken-op-java
Noctule: https://batslife.eu/item/nyctalus-noctula/
Saola: https://wwf.panda.org/wwf_news/?212235/Saola-rediscovered-Asian-Unicorn-sighted-in-Vietnam-for-first-time-in-15-years
Amoer panter: https://www.livescience.com/31373-amur-leopard-photos.html
Berg tapir: https://sbc-peru.org/bears/mountain-tapir/