Wildcamera Lidl of Wildcamera Aldi?
Wildcamera tips

Wildcamera Lidl of Wildcamera Aldi?

Een wildcamera is een uniek product waarmee jij zonder technologische kennis dieren in jouw tuin of bos kunt fotograferen. De wildlife camera’s worden zowel voor de jacht, als voor hobby(fotografie) gebruikt. Maar ook voor natuurlijke onderzoeken door boswachters en biologen.

Waarom een wildcamera kopen?

Waarom zou je een wildcamera kopen als je ook met een professionele camera of zelf met mobiele telefoon foto’s kunt schieten van wildlife?

Gemak

Een wildcamera werkt eenvoudig, vaak kun je na het plaatsen van de batterijen al met één druk op de knop volledig automatisch wildlife fotograferen. Hang de wildcamera op aan een boom en zet de camera ‘aan’. De sensoren (zowel bewegingssensoren als nachtsensoren) gaan nu 24 uur per dag aan het werk. Omdat de wildcamera standby staat, totdat er beweging komt, kost het ook nog eens weinig energie. Je hebt in feiten dus 24 uur per dag een ‘extra paar ogen’ op een locatie hangen die voor jou in de gaten houdt welke dieren (of mensen) er wanneer rondsnuffelen.

Unieke beelden

Wildcamera’s zijn gecamoufleerd en vaak ook volledig onzichtbaar in de nacht  (de no glow toestellen). Hierdoor worden wilde dieren nooit gestoord terwijl je foto’s of video’s van ze neemt. Dieren zullen zich met hun instincten dus nooit ‘bekeken’ voelen door een fotograaf en zullen vaak activiteiten toongeven die ze anders niet zouden doen. Ook komt het natuurlijk ooit voor dat dieren de camera wel opmerken, er aan snuffelen en weer verder gaan. Dit zorgt ook voor leuke plaatjes.

unieke wildcamera beelden

 

Relatief goedkoop

In verhouding tot professionele fototoestellen zijn wildcamera’s niet duur in aanschaf. Wel zitten er grote verschillen onderling tussen de toestellen. Vaak zien we dat de échte budgetwildcamera’s kwalitatief niet voldoen aan de norm (de norm om ‘oke’ foto’s te schieten). Toch zijn er veel toestellen die prachtige beelden kunnen schieten, bijvoorbeeld in 4K videokwaliteit voor een zachte prijs.

Wel of niet een wildcamera van Aldi kopen?

Vaak begint men zijn of haar zoektocht naar een wildcamera bij de Aldi of Lidl. Dit omdat het toch vrij bekende winkels zijn waar ook nog eens van bekend is dat ze goedkope wildcamera’s aanbieden. Hieronder worden de voor- en nadelen over de wildcamera van Aldi toegelicht.

Voordelen van Aldi Wildcamera

  • Goedkoop toestel
  • Fysiek in de winkel te kopen

Nadelen van Aldi Wildcamera

  • Slechte camera (foto en video)
  • Neemt dieren vaak niet op
  • Niet waterdicht dus gaat stuk

 

Wel of niet een wildcamera van Lidl kopen?

Vaak begint men zijn of haar zoektocht naar een wildcamera bij de Aldi of Lidl. Dit omdat het toch vrij bekende winkels zijn waar ook nog eens van bekend is dat ze goedkope wildcamera’s aanbieden. Hieronder worden de voor- en nadelen over de wildcamera van Lidl toegelicht.

Voordelen van Lidl Wildcamera

  • Verschillende toestellen beschikbaar
  • In fysieke winkel te kopen
  • Lage inkoopprijs

Nadelen van Lidl Wildcamera

  • Slecht nachtzicht
  • Slechte kwaliteit lens/camera
  • Niet volledig waterdicht

Beste Alternatief Lidl en Aldi wildcamera:

Wanneer we kijken naar de prijs/kwaliteit van de Aldi wildcamera of de Lidl wildcamera is deze niet erg goed. We hebben hieronder een aantal alternatieven voor jou op een rij gezet.

Premium wildcamera

Als jij het niet erg vindt om direct een goede investering te maken dan is een premium toestel misschien wat voor jou. Denk hierbij aan de Amerikaanse merken als Bushnell (€400+ euro voor de echte goede). Je bent dan verzekerd van goede kwaliteit. Al begrijpen we dat niet iedereen zo veel wilt investeren voor een (eerste) toestel.

Instapmodel wildcamera beste prijs/kwaliteit

Wil je graag gebruik maken van een kwalitatief goede wildcamera voor een scherpe prijs? Uit de door ons meer dan 50 geteste wildcamera’s zijn er een paar overgebleven. Deze zijn opgenomen in ons assortiment. Wanneer we kijken naar een betaalbaar instapmodel dat vrijwel dubbel zo hoog scoort op prestaties, hebben we het alternatief SM4-PRO gevonden. De SM4-PRO kost tijdelijk slechts €119,95 in plaats van €160 euro en scoort erg goed, zoals te zien is op onze kwaliteitsscorelijst.

Advies van de expert

Als je een wildcamera nodig hebt voor belangrijke natuurlijke onderzoeken of studies, is een duurder toestel aan te bevelen. Koop géén wildcamera van Aldi of Lidl, ook niet voor privé. Deze gaan snel kapot en hebben helaas niet zulke goede specificaties. Ben je opzoek naar een instapmodel? Bekijk dan de SM4-PRO of als je liever een wildcamera met wifi wilt hebben, de EZ45.

 

bekijk de sm4pro