Wildcamera kopen: waar moet ik op letten?
Wildcamera tips

Wildcamera kopen: waar moet ik op letten?

Een wildcamera kopen op basis van jouw behoeften

Als je van plan bent een wildcamera te kopen is het belangrijk dat je eerst voor jezelf een duidelijk doel voor ogen hebt. Er zijn verschillende typen wildcamera's waarmee je verschillende behoeften kunt vervullen. Wil jij een wildcamera kopen om jouw tuin te kunnen observeren? Of wil je juist een wildcamera gebruiken om een bepaalde locatie of object ongezien te kunnen observeren? Niet elk type heeft dezelfde functies of mogelijkheden, bepaal daarom eerst welk type toestel bij jou past. 

De verschillende typen wildcamera’s in Nederland

In Nederland kun je momenteel 3 verschillende typen wildcamera's te koop. Namelijk een wildcamera met wifi, een wildcamera met zonnepaneel en een standaard wildcamera. Elk type heeft andere mogelijkheden. Hieronder leg ik je uit waarmee je rekening kunt houden. 

Een wildcamera met wifi kopen

Een wildcamera met wifi maakt het mogelijk om zonder extra kosten de beelden van de camera, direct op jouw mobiel, tablet of pc te downloaden (zonder gebruik van een kabel). Het voordeel hiervan is dat je de wildcamera niet hoeft te demonteren om de beelden terug te zien. In dit type wildcamera zit in eigen wifi netwerk waarmee je jouw mobiele device kunt verbinden (tot ongeveer 3 meter afstand). Zo'n 80% van de markt die een wildcamera kopen met wifi, gebruiken deze om wildlife in de tuin te kunnen observeren.

wildcamera kopen met wifi

TIP: wil jij graag eenvoudig jouw tuin of bos observeren, gebruik een wildcamera met wifi als tuin observatiecamera. lees hier meer over wildcamera's met wifi. 

 

Een standaard wildcamera kopen

Als je opzoek bent naar een eenvoudige wildcamera zonder applicaties of verbindingen, is een standaard wildcamera misschien iets voor jou. De meeste mensen die een standaard wildcamera kopen vinden het niet erg om bijvoorbeeld een keer per week naar de camera toe te gaan en deze met een kabel (via pc of laptop) uit te lezen. Het voordeel van een standaard wildcamera is het feit dat deze eenvoudig in gebruik is en vaak goedkoper in aanschaf is.

een standaard wildcamera kopen

Een wildcamera kopen met simkaart

Een wildcamera met simkaart is het meest complexe type maar heeft uiteraard ook de meeste mogelijkheden. Wil jij graag live door middel van de app mee kunnen kijken met hetgeen dat zich voor de wildcamera afspeelt? Dat kan! Het is echter wel zo dat er in de wildcamera een simkaart geplaats moet worden. Deze zit standaard bij de camera, ook is het mogelijk in sommige gevallen om jouw eigen simkaart te plaatsen. Het versturen van een foto kost gemiddeld 0.2 eurocent en het versturen van een video zo'n 0.5 eurocent. Twijfel je om een wildcamera met simkaart te kopen? Vraag dan zeker aan de verkopende partij hoe de specifieke wildcamera werkt en wat de kosten zijn. 

Wildcamera met simkaart kopen

 

 

Tips voor het kopen van een wildcamera

Hieronder staan een paar aanvullende tips voor het kopen van jouw wildcamera. We hebben in de loop der jaren veel klanten gesproken en daarbij nuttige feedback ontvangen. Zo weten we waar natuurliefhebbers tegenaan zijn gelopen, wat goed beviel en wat minder goed beviel. 

De voordelen van het kopen van een Nederlandse wildcamera

Als je niet vloeiend Engels spreekt of wat moeite hebt met technische begrippen is het kopen van een Engelstalige wildcamera niet aan te bevelen. We hebben gemerkt dat vooral de doelgroep vanaf 55+ veel baat heeft bij een camera met Nederlandse handleiding, klantenservice en software. Als je wel goed Engels spreekt kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een wildcamera uit het buitenland te kopen. 

wildcamera kopen in het Nederlands

Koop een goede wildcamera voor de lange termijn

Als je een wildcamera hebt gekocht, wil je hier natuurlijk zo lang mogelijk mee doen. Ook wil je dat de kwaliteit voldoet aan jouw behoeften. Vaak zien we dat de gebruiker van een wildcamera van de Lidl of Aldi al snel problemen krijgen met de goedkopere toestellen. Ook de kwaliteit van de budget-modellen valt vaak tegen. Als je mooie en zuivere beelden wilt bekijken is het aan te bevelen om beter een toestel uit te kiezen met goede specificaties. Zoals het oeroude gezegde luidt: 'goedkoop is duurkoop'. 

 

Wildcamera voorbeeldvideo midden/hoog segment :

 

Veilig gebruikmaken van jouw wildcamera

De laatste tip is er eentje om zeker rekening mee te houden. Helaas komt het veel voor dat wildcamera's 'in het wild' gestolen worden door voorbijgangers. Wil je dit voorkomen? Bekijk dan of je een slot kunt gebruiken bij het ophangen van jou wildcamera. Tie reps kunnen voldoende zijn maar dit is gemakkelijk door te knippen. Bij voorkeur kun je een ijzeren draad gebruiken of een wildcamera slot aanschaffen.

wildcamera kopen slot

Heb je nog vragen of kunnen we jou ergens in adviseren? Laat het ons gerust weten!