Wildcamera Aldi: kopen of niet kopen?
Wildcamera tips

Wildcamera Aldi: kopen of niet kopen?

Wildcamera Aldi

Zoek je een wildcamera? Dan kom je vaak bij Lidl of Aldi wildcamera uit, vooral door de lage prijzen en de hype.. Waarom? Omdat deze veel gepromoot worden en een bijzonder lage prijs hebben. Wat betekend dat? In de jaren waarin wij actief zijn als wildcamera adviseurs voor boswachters, jagers en particulieren partijen is een ding over de aldi wildcamera duidelijk geworden: goedkoop is duurkoop! Natuurlijk zijn veel mensen blij met deze wildcamera. Toch kun je voor een paar euro meer een wildcamera kopen waarbij er een wereld van verschil is in kwaliteit. Wij zullen in dit artikel ons beste advies proberen te geven voor het kopen van een wildcamera met de beste prijs kwaliteit verhouding. Hierbij in acht genomen dat jij opzoek bent naar een wildcamera instapmodel of de beste deal. We zetten de voor- en nadelen van de wildcamera van Aldi hierbij onder elkaar.

Basisfuncties van de Aldi Wildcamera

Hieronder worden de belangrijkste basisfuncties van de wildcamera van Aldi beoordeeld. We zullen het zo uitleggen dat het gemakkelijk te begrijpen is. Als je behoefte hebt aan meer informatie over het gebruik van een wildcamera, dan kun je hier onze wildcamera startersgids bekijken.

Aldi Wildcamera vs. WildcameraXL SM4PRO

Aldi Wildcamera SM4PRO
WildcameraXL Aldi Wildcamera Vs SM4 PRO
Materiaal ABS-kunststof ABS-kunststof
Stroomvoorziening Via batterijen of usb-kabel Via batterijen of usb-kabel
Type batterijen 4x AA-batterijen 4x AA- batterijen, opwaarderen tot 8x AA-batterijen
Batterijen inbegrepen Nee Nee
Stand-by tijd 6 maanden 8 maanden
Water- en stofbestendig Nee Ja
IP-rating IP54 (stofdicht en kan tegen een plensbui) IP66 (waterdicht en is stofbestendig)
Beeldsensor 1.3 megapixel kleuren-CMOS 3 megapixel kleuren-CMOS
Videoresolutie 1920 x 1080P, 25 FPS 1920x1080: 30fps
Megapixels 4 megapixels 24 megapixels
PIR-afstand 15 m 20 m
PIR-hoek 60 graden 60 graden
Lens 52 graden breed 90 graden
Met bewegingssensor Ja Ja
Triggertijd 0.8 seconden 0.6 seconden
Geheugen Maximaal 32 GB micro-SD (8GB meegeleverd) Maximaal 32 GB micro-SD (niet meegeleverd)
Nederlandse instructievideo's Nee Ja
Gespecialiseerde klantenservice Nee Ja
Levenslange garantie mogelijk Nee Ja
Prijs €59.99 €119


Wildcamera Aldi: beeldkwaliteit

De wildcamera van Aldi heeft een aantal megapixel van 5. Dat wil zeggen dat de lens van de wildcamera van zeer slecht tot slechte kwaliteit is. Het is met 5MP vaak vanaf de schemering niet meer mogelijk om dieren te herkennen, overdag kan dit in veel gevallen wel nog. De gemiddelde megapixels liggen rond de 8-12MP voor wildcamera’s. Wijzelf hebben ons eigen Nederlandse wildcamera merk ‘Camouflage’ ontwikkeld en we starten vanaf 24 megapixels met ons instapmodel. 

megapixels vergelijken wildcamera kwaliteit aldi
megapixel onderzoek wildcamera's Nederland

 

Wildcamera Aldi: verlichting

De Aldi wildcamera is voorzien van (slechts) 20+ leds. Dit is niet weinig maar ook niet veel. Gemiddeld heeft een goede wildcamera zo’n 30-40 leds. De leds zorgen voor zichtbare of onzichtbare verlichting in het donker. Er is een verschil in 850nm leds en 950nm leds:
850nm leds: zijn low-glow en geven een lichte gloed in het donker.
950nm leds: zijn no-glow en zijn 100% onzichtbaar en storen de dieren niet.

links: lichte gloed = zichtbaar, mogelijk storend (850nm)             
Rechts: onzichtbare, niet storende leds (950nm)

low glow en no glow wildcamera leds

Vaak zien we dat dieren ontwijkend gedrag vertonen bij lage gloed camera’s, dit omdat ze deze gloed soms aanzien voor de ogen van een potentieel jagend dier. Aanbevolen is een wildcamera te nemen met 950nm leds zoals bijvoorbeeld de SM4PRO Wildcamera.

Wildcamera Aldi: snelheid

De snelheid van de wildcamera’s is een belangrijke functionaliteit. Een dier zoals een ree dat voorbij gerend komt, heeft niet veel tijd nodig om de wildcamera te passeren. Als de sensoren het dier pas te laat zien, resulteert dit in foutieve shots. De triggersnelheid van de Aldi wildcamera ligt rond de 1 seconden. De gemiddelde snelheid voor instapmodellen is zo’n 0.5 seconden (dubbel zo snel!). Onze wildcamera’s met wifi en APP gaan vanaf 0.4 tot 0.2 seconden triggersnelheid.

Wildcamera aldi: het bereik

Het bereik van een wildcamera is te meten met de detectiehoek en het standaard bereik. Aldi geeft geen transparantie over haar detectiebereik. We hebben dit nog niet getest en gemeten maar de verwachting is dat zij zo’n 100 graden detectiebereik hebben (in de breedte dus). Dit is niet slecht maar kan een stuk beter als je bereid bent iets meer te betalen. Het is erg belangrijk hoe ver de camera kan ‘zien’, kijkend naar de resultaten. Vaak scheelt 40 graden al zo’n 30% qua goede waarnemingen. De Aldi Wildcamera heeft een bereik van +/- 10 meter, blijkt uit onze test.

Wil je zowel 30% meer zien in de breedte, en dubbel zo ver kunnen waarnemen, bekijk dan ook eens onze Nederlandse wildcamera’s, welke allemaal voorzien zijn van minimaal 120 graden detectie en 20m afstand.  

Wildcamera Aldi: gebruiksgemak

Afhankelijk van jouw wensen en behoeften zitten er enkele vereisten tijdens het aanschaffen van een wildcamera. Wil jij op de wildcamera zelf de beelden terugkijken op een LCD scherm? Dat kan niet met de Wildcamera van Aldi. Wel kun je met een kabel tussen de wildcamera en jouw computer de beelden terugzien. Persoonlijk hebben wij de voorkeur voor een wildcamera met wifi, dit wordt vaak in de tuin gebruikt om zonder de camera te demonteren de beelden via de APP terug te bekijken. Heb jij er geen moeite mee om de camera ergens op te hangen en elke keer als je de beelden wilt bekijken, de camera terug naar huis te nemen? Dan zou de wildcamera van Aldi wat voor jou kunnen betekenen.

Ons oordeel: Aldi Wildcamera 

Voor veel mensen is de wildcamera van Aldi een goede oplossing gebleken. Helaas heeft het merendeel van in elk geval onze (vaste) klanten aangegeven de wildcamera retour te hebben gestuurd. Voornamelijk vanwege de ‘slechte’ beeldkwaliteit en nachtbeelden. Ons advies is om goed te kijken naar de specificaties zoals hierboven beschreven en voor jezelf te bepalen of dit ‘koopje van €90’ van de Aldi de moeite waard is. Voor slechts €29,- meer maak je al gebruik van bijvoorbeeld ons Nederlandse instapmodel met uitstekende klantbeoordelingen en ervaringen. Test het zelf, en voel je vrij om bij vragen contact met ons op te nemen. We hopen dat je met deze informatie geholpen bent!