Wat is een wildcamera met simkaart?
Wildcamera tips

Wat is een wildcamera met simkaart?

Hoe werkt een wildcamera?

Om een wildcamera met simkaart te begrijpen is het handig om eerst even uit te leggen hoe een wildcamera precies werkt. Een gewone wildcamera zonder simkaart neemt automatisch beelden op door een sensor die beweging/warmte detecteerd en vervolgens een seintje geeft waardoor de camera ‘afgeschoten’ wordt. De beelden worden normaalgesproken opgeslagen op de SD-kaart van de wildcamera.

Best Trail Camera Reviews 2017 – Top Rated For The Money
  zodra er een dier in (in dit geval bij dit toestel) het groene vlak komt, kan de camera deze waarnemen en wordt er een foto genomen. 

Wat is een wildcamera met simkaart? 

Een wildcamera met simkaart werkt precies hetzelfde als een standaard wildcamera. Het enige verschil tussen deze toestellen is dat de wildcamera met simkaart de foto’s en video’s die deze opneemt, kan versturen naar een mobiel of tablet (afhankelijk waar de app op geïnstalleerd is). Je kunt dus met een wildcamera op simkaart gemakkelijk live op de hoogte gebracht worden over waar een dier/mens op dat moment is. Dit wordt ook wel actieve observatie genoemd. Bij een standaard wildcamera is het meer passief, en kun je de beelden op een later moment terugzien. Een wildcamera met simkaart wordt ook wel een wildcamera met 4G genoemd. Dit omdat er echt een fysiek simkaartje in het toestel moet net als bij een mobiel met 4G.

 

De voordelen van een wildcamera met simkaart

Het grootste voordeel van een wildcamera met simkaart is dat de toepassingen eindeloos zijn. Zo kun je bijvoorbeeld de camera gebruiken als beveiligingscamera (live meldingen ontvangen als iemand voorbij de camera loopt), jachtcamera (live weten waar een kudde dieren loopt), observatiecamera etc. Een ander groot voordeel is dat de wildcamera veelal wereldwijd verbonden kan blijven. Zorg wel voor een externe stroomvoorziening want als de camera leeg gaat kun je lastig de batterijen op afstand verwisselen.

 

De nadelen van een wildcamera met simkaart

De nadelen zitten hem vooral in de kosten, het kost nou eenmaal geld om een foto of video te versturen. Over het algemeen zijn de kosten voor een foto tussen de 0.2 en 0.5 eurocent. Een video kan al snel richting de paar eurocent gaan voor 5-10 seconden. Het is belangrijk dat je de camera niet ergens ophangt waar bijvoorbeeld continu een tak of blad voor de sensoren waait. Gelukkig kan een wildcamera met simkaart via de app bestuurd worden. Zo kan je in geval van ‘ruis’ de sensoren lager instellen of de camera tijdelijk uitzetten.

 

Hoeveel kost een wildcamera met simkaart?

Dit is afhankelijk van het doel. De wildcamera’s met simkaart in Nederland en België zijn meestal geprijsd tussen de €279 en €400 euro. Natuurlijk zijn er uitschieters maar een model dat rond de €300 ligt is vaak al een prima camera met zuivere beelden en krachtige specificaties.

 

Wildcamera met vast simkaart abbonement

Er zijn wildcamera’s die het mogelijk maken een vast bedrag per maand onbeperkt foto’s en video’s te versturen. Vaak is dit voor de intensieve gebruiker een goede oplossing en loopt de prijs al snel boven de €50 euro per maand uit.

 

Wildcamera met prepaid simkaart

Een wildcamera met simkaart die op basis van prepaid werkt is veelal de beste keuze voor de ‘gemiddelde gebruiker’. Omdat de foto’s vaak maar een paar cent kosten om te versturen en de camera’s meestal niet de hele dag door foto’s maken, is dit de goedkoopste optie voor velen. Ook betaal je nooit meer dan dat je zelf beschikbaar hebt gesteld als tegoed.

 

 

De APP van een wildcamera

De APP van de wildcamera met simkaart is bij elk toestel anders. Zo heeft de wildcamera een eigen APP waarin alle beelden samenkomen. Er zijn tal van andere merken te bedenken die ieder een eigen en unieke APP hebben voor hun specifieke wildcamera. Over het algemeen kunnen we stellen dat een wildcamera APP gratis is, er wordt alleen betaald voor het versturen van foto’s of video’s, niet voor het gebruik van de APP.

 

Welke wildcamera met simkaart is het beste?

We hebben in onze tijd in deze branche veel camera’s getest, kijkend naar prijs en kwaliteit valt onze keuze en tevens ons advies op de seissiger 4G wildcamera met supersim. Dit is een prepaid toestel voor een scherpe prijs, ideaal voor starters en gevorderden. Zie hieronder de beelden van dit toestel.