De 5 grootste wildcamera voordelen
Wildcamera tips

De 5 grootste wildcamera voordelen

In het overzicht hieronder worden de 5 grootse voordelen van het gebruik van een wildcamera uitgelegd. Deze lijst is op basis van klantinterviews en enquêtes (na aankoop en gebruik wildcamera) tussen ons en onze klanten opgesteld. 

Voordeel 1: Je kunt volledig automatisch achterhalen wat er in uw tuin of bos rondloopt

Een wildcamera is ideaal voor tuinobservatie. meer dan 80% van onze klanten geeft aan dat ze een wildcamera gebruiken om de tuin te observeren. Omdat dieren natuurlijk 24 uur per dag buiten leven is de kans enorm groot dat een wildcamera enorm veel beelden kan schieten in een tuin of bos. Hoe werkt het? In wildcamera’s zitten sensoren en infrarood lampen die reageren op beweging of warmteverplaatsing, hierdoor kan een wildcamera gebruiker er van verzekerd zijn dat als er iets rondloopt, de wildcamera dit waarneemt. Een tuin observeren is ideaal met een wildcamera met wifi.


“ik weet tegenwoordig precies wat er bij ons in de tuin rondloopt” – Paul Segers

 

Voordeel 2: Observeer dierlijk gedrag zonder dat er mensen in de buurt zijn.

Het tweede voordeel van een wildcamera is natuurlijk dat je de dieren ziet in hun volledig natuurlijke habitat. Er zijn geen mensen in de buurt waarmee de dieren rekening houden, hierdoor zullen de beelden alleen dieren laten zien die ‘zichzelf’ zijn. Omdat dieren mensen schuw zijn, zijn ze meestal al verdwenen voordat je ze hebt kunnen observeren. Laat staan een mooie foto of video van ze te schieten. Omdat de wildcamera’s 100% onzichtbaar zijn (gecamoufleerd en zonder lichten) is het ideaal om unieke plaatjes te schieten!

 


Voordeel 3: Het is erg leerzaam

Wordt een expert van jou eigen woongebied, tuin of bos! Vindt jij het interessant om te zien wat bepaalde diersoorten voor patronen hebben, hoe ze zichzelf voortbewegen en wat voor interactie ze hebben met andere soortgenoten of dieren? Omdat de dieren dus geen rekening houden met ‘gevaren’ van de mens, zullen ze langer op een bepaalde plek blijven staan om hun (niet zo vaak geziene) gewoontes, op hun gemak uit te voeren. Zo is het volgens onze gebruikers vooral enorm leerzaam om marters of egels te bekijken, maar ook vogels.

 


Voordeel 4: verras vrienden en familie

Wat veel wildcamera gebruikers aangeven, is dat ze het leuk vinden om aan hun buren, vrienden of familie te laten zien welke dieren er in de omgeving ‘te gast’ zijn gekomen. Het is eenvoudig is om de beelden op een mobiel of tablet te krijgen waardoor het extra leuk is om de beelden met elkaar te delen of aan elkaar te laten zien.

 

wildcamera foto laten zien

 

Voordeel 5: Wildcamera’s kunnen dienen voor meerdere doelen

Veel mensen denken dat wildcamera’s alleen voor jagers zijn. Hoewel ze vaak gebruikt worden door jagers zijn de toepassingen oneindig. Vooral als men op afstand live beelden wilt ontvangen (zoals jagers of natuurbeheerder) wordt een wildcamera met WiFi gebruikt. Echter worden wildcamera’s ook veel ingezet als beveiligingscamera, door documentairemakers en hobby fotografen. Last but not least, veel mensen vinden het super om een wildcamera als cadeau te ontvangen!

 

wildcamera als cadeau

 

Wil je meer weten over wildcamera's of heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op en we helpen je graag verder!