Hoe kies ik de juiste wildcamera? – WildcameraXL
Direkt zum Inhalt

#1 Wildcamera Specialist

📦 Morgen Gratis Geleverd📦

🌷 100% Nederlandse Camera's 🌷

⭐ 21.760+ klanten gingen je voor ⭐

Hoe kies ik de juiste wildcamera?

Wildcamera’s zijn een ideaal hulpmiddel voor het betreden van de mysterieuze wereld van wilde dieren. wildcamera's maken het mogelijk om dieren ongestoord waar te nemen, op elk moment van de dag en nacht onder de meest uiteenlopende weersomstandigheden.

Om de juiste wildcamera te kiezen is het belangrijk om voorafgaand aan uw aankoop, eerst goed na te denken over een plan om zo efficient mogelijk te werk te gaan.

Leer meer over de technische begrippen door hieronder door te lezen of doe direct de Productkeuze Quiz!

leestijd: 3 minuten

Belangrijkste specificaties

Voor het selecteren van de juiste wildcamera moet er een aantal keuzes worden gemaakt. Cruciale kenmerken van een wildcamera zijn onder andere de reactietijd (de tijd tussen het waarnemen van een object en het daadwerkelijk maken van de opname), de hersteltijd (de tijd die nodig is na het maken van een opname alvorens de camera opnieuw kan worden getriggerd) en de gevoeligheid van de sensor. Wanneer er geen lokmiddel gebruikt wordt, zal het dier vaak enkel de camera passeren. In dat geval gaat de voorkeur uit naar een wildcamera met een korte reactietijd en een korte hersteltijd. Dit leidt tot zo veel mogelijk beelden van het passerende dier en maximaliseert daarmee de kans dat het dier effectief wordt vastgelegd. Een hoge gevoeligheid van de sensor zorgt ervoor dat de camera snel geactiveerd wordt (ook in dichtbegroeide habitats), waarmee de kans op een waarneming wordt vergroot. Om de meest voorkomende diersoorten te kunnen spotten wordt aanbevolen om minimaal 2 camera's per 80-100 meter te plaatsen. Let wel, dit hoeft niet maar verhoogt de kans aanzienlijk om zo veel mogelijk plaatjes te schieten. Verder zijn uiteraard de megapixels en videoresolutie van groot belang om scherpe content te schieten.

hoe-werkt-een-wildcamera

    (standaard onderdelen wildcamera)

 

4G, 3G, WIFI of een standaard wildcamera of standaard wildcamera met alarm/pieper?

 

3G en 4G wildcamera's

Met de netwerk-camera's is het mogelijk om van een afstandje ofwel live mee te kijken met de camera via de app, of een melding te ontvangen wanneer de wildcamera geactiveerd wordt. Super gaaf natuurlijk! met een 3G wildcamera of 4G wildcamera kunt u letterlijk vanuit uw luie stoel, lekker droog en warm, live meekijken met de wildcamera in het bos verderop (hiervoor is wel een simkaartje nodig). De wildcamera met 3G of 4G is te herkennen aan haar antennes.

wildcamera-met-internet-4G

 

Wildcamera met WIFI

Met de WIFI camera kunt u hetzelfde, alleen niet over extreem grote afstanden (zoals achterin een bos terwijl u thuis zit). De camera's met WIFI hebben een ingebouwde WIFI-transmitter waarmee u met uw mobiel of laptop kunt verbinden. U kunt dan binnen één klik uw foto's en video's bekijken en waar mogelijk met de app live meekijken. De standaard camera's zijn ideaal voor mensen wat meer geduld en die liever niet te veel willen betalen voor de extra opties. Deze wildcamera's kunnen enkel vanuit het toestel of pc/mobiel met kabeltje inzicht geven in de geschoten beelden, waar natuurlijk niets mis mee is! 

wildcamera-met-wifi-internet

Wildcamera met alarm

 De Wildcamera's met alarm zijn de nieuwste camera's op de markt!
Wanneer het draadloze alarm ook is ingeschakeld (een pieper), en de wildcamera een bewegend doel detecteert dat voorbij komt, wordt de camera onmiddellijk ingeschakeld om foto's te maken of video's op te nemen. Op dat zelfde moment zal een draadloos alarmsignaal naar het alarm/pieper worden gestuurd. Wanneer het draadloze alarm het signaal ontvangt, zal het onmiddellijk het geluids-, licht- en trilalarm starten om de gebruiker eraan te herinneren op te letten. Dit signaal werkt tot wel 150 meter, u kunt dus uw waardevolle auto/garage of uw dierenobservatie zonder controle in de gaten houden, u hoort voelt en ziet direct wanneer er beweging rondom uw object of locatie is!

wildcamera-met-alarm-pieper-trillen-notificatie-alarm

Standaard wildcamera's

Reguliere wildcamera's zijn voorzien van alle specificaties behalve het stukje internet en live notificaties. Deze wildcamera's zijn het gemakkelijkste in te stellen en bij te houden. U kunt deze jachtcamera's eenvoudig met uw laptop verbinden met een kabeltje om de beelden te bekijken, ook kunt u de beelden direct vanaf het toestel (zoals ook bij de andere toestellen) bekijken. 

standaard-wildcamera

 

 

Meer weten over de wildcamera begrippen, de beste methode van een camera plaatsen of handige tips and tricks? Neem even een kijkje op de pagina Plaatsing en Tips of lees onze blogs. 

 

Bekijk ook onze blog over de wildcamera met wifi:
(binnenkort ook blogs over de overige modellen)
Wildcamera's met WIFI

 

 

Bij vragen of opmerkingen mag u altijd contact met ons opnemen!

 

Reactie Binnen 12u

Nederlandse Kwaliteitcamera's

100% Tevredenheidsgarantie